ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Световен дизайнер ще обучава млади таланти на изложението „ТексТейлър Експо 2019“

Изключително успешният дизайнер Иван Донев ще бъде специален гост на изложението за текстил и мода „ТексТейлър Експо 2019“, което ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив. Уникалният творец със световно признание ще води уъркшоп за млади таланти.

В продължение на два дни той ще покаже на начинаещи дизайнери не само как да създават модели, а и как да изградят своя визия и да наложат себе си като бранд, оставяйки отпечатък в  модата. Участниците в уъркшопа ще научат как да представят своите проекти пред специализирани критици  и как да реализират моделите си, за да бъде идеята им достъпна за широката публика и потенциални клиенти. Иван Донев ще демонстрира и тънкости за изработването на всеки детайл, за да се получи качествена реализация на творческите идеи. Така Дизайнерската работилница на „ТексТейлър Експо 2019“ ще помогне за развитието на новото поколение в българската мода.

Иван Донев е роден в Пловдив, но живее и работи в Рим, където през 2011 г. се дипломира в Международната академия за висша мода „Коефия“. Скоро медиите  го обявяват за „осиновеният стилист от италианската висша мода“.

Негови модели обличат личности от целия свят за едни от най-престижните събития, като Фестивала на киното във Венеция, Нощта на звездите в Холивуд, Гала вечерята на наградите „Оскар“, благотворителната вечер на сър Елтън Джон в Лос Анджелис, наградите BAFTA, филмовия фестивал NAPA Valley Film Independent  Spirit  Awards Hollywood. Актрисите Брияна Евиган, София Милош („Местопрестъплението: Маями“), Кристина  Очоа  („Blood Drive“), певицата Дая (носител на  приз „Грами“), певицата Mýa („Мръсни танци: Хавански нощи“), Падма Лкшими (носител на награда  „Еми“), лейди Виктория Фредерика Изабела Хърви и много други са сред почитателите на Донев. Той е носител на 15 международни награди, сред които  Оскар RCC  за мода, категория „Най-добър интернационален дизайнер“ – Чикаго, САЩ, и  CertiLuxe Award 2013 за иновации, уникалност и  качество в модния дизайн от Седмицата  на   дизайна в Милано, Италия. Талантливият творец се изявява и като университетски преподавател.

Дизайнерската работилница на Иван Донев ще бъде основен акцент в програмата на „ТексТейлър Експо 2019“. Престижното изложение показва технологии, машини, аксесоари, иновативни колекции и готови облекла. То събира водещи производители и търговци от модната индустрия. Демонстрира ефективни решения за развитието на отрасъла не само у нас, а и в целия Балкански полуостров. В предстоящото второ издание на деловия форум чуждестранното участие ще бъде разширено с присъствието на фирми от Китай.  Очакват се над 3000 посетители специалисти от България и Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина